Hemsidan

Igår fick jag veta att bloggen ligger på Fontänhuset Stora Sköndal's hemsida.
Jag glassar mig lite i tanken på att kanske, ett rätt så pyttelitet kanske, att bloggen skulle kunna bli känd runt om i vida världen.
Då Fountain house har ett antal klubbhus runt om i världen i ca 42 länder eller liknande, så kan man ju åtminstånde hoppas på det bästa, eller hur?

En annan tanke som har slagit mig är att jag skall försöka höra med Noice ifall dem skulle vara intresserade av att komma eller ej. Det skadar definitivt inte att fråga!

Jag väntar fortfarande på vidare information från Johan angående lyktfestivalen, det går inte lika fort som jag hade tänkt mig, men tålamod; tålamod är en människas bästa vän!

/Charlotte

Mitt bidrag till Fontänhuset Stora Sköndal

God kväll. God väldigt tidig morgon.

Denna blogg är tänkt att vara mitt bidrag till Fontänhuset Stora Sköndal.
Med inte allt för mycket kött på benen och mycket lite närvaro ute på huset så blir det en utmaning att se hur detta kommer att fungera.

Tanken är att uppdatera vad som händer med uppbyggnaden av själva verksamheten, inriktad mot unga vuxna i åldern 18-30 år, vad som har skett och vad som komma skall.

Senaste stora händelsen var årets största barnkalas i samband med Fryshusets projekt för ensamma mammor (mer om ensamma mammor finns att läsa få Fryshusets hemsida.) och Frälsningsarmén.
Då jag ej var närvarande själv så vet jag inte riktigt hur kalaset gick till, men enligt Fryshusets hemsida skall det i huset och på området ha funnits bland annat ponnyridning, sjörövare, fotbollsturnering, partymusik, spökhistorier, dragkamp m.m.
Bjöds gjordes på saft, tårta och grillkorv.
Då vädret inte var det bästa var tanken att jag skulle ha varit där och visat upp min kanin, två sköldpaddor och några utav mina råttor så att barnen skulle ha något mera att göra inomhus. Allt var planerat in i minsta detalj, transportburen spritad, akvariet checkat med mera, men tyvärr så dök aldrig min skjuts upp vilket var väldigt synd. Men det är sådant som händer.

Nästa stora grej på schemat är lyktfestivalen med start den 10 Oktober.
Mer om både lyktfestivalen på Fontänhuset och lyktfestivalens urspung går att läsa via nedanstående länkar.
I år är tanken att det även skall fungera som en musikfestival. Festivalen kommer att sändas antingen via radio eller TV. Mer exakt information om bland annat sammarbetspartners, sändningar och artister tillkommer när Johan har gett mig mer info.

Om förra årets lyktfestival:
http://www.sssd.se/arkivaktuellt/harligstamningpalyktfestivalen.5.7ccdace011b9218d5f5800035154.html

Lyktfestivalen, yuan xiao jie, en Kinesisk tradition:
http://www.radio86.se/allt-om-kina/livsstil/kinesiska-traditioner/5648/lyktfestivalen-yuan-xiao-jie

Jag har själv blivit erbjuden att kontakta diverse artister för att höra om någon eller några är intresserade av att medverka. Hittills tillfrågade artister och band är:

Emil Jensen (mitt förslag medans Johan hörde sig för),  lite 50/50 procents chans på honom.
( http://www.emiljensen.se )
Tatooed Tears från Borås, medverkar i bland annat Unga själar och  verkar vara intresserad i nuläget med den lilla information som han hittills har fått.
( http://www.myspace.com/tatooedtears )
Gudars skymmning, ett band från Norrlands djupa skogar med inriktning klassisk rock, progressivt och blues. Dem är väldigt intresserade i nuläget och då sångaren har en otrolig röst så tror jag att detta kan bli kanon!
( http://www.myspace.com/gudarsskymmning )

Min tanke är att höra mig för bland artister och band vars texter talar lite för sig själv om blanda annats psykisk sjukdom, ensamhet eller liknande. Men självklart skall där även vara lite poppig gjädje, så som tidagare Idol-deltagare med flera.
Förslag går bra att skickas till mig, [email protected].
Självklart får du som trubadur, artist eller liknande gärna höra av dig om du/ni skulle ha ett intresse av att medverka.


Ett jättestort tack till min gode vän Uutela som har hjälpt mig med den otroligt fina designen!


Det var allt för den här gången, på återseende.
Charlotte.

RSS 2.0